Școala de Franceză

este un program intensiv de învățare a limbii franceze (4 ore/zi cursuri) adresat persoanelor de peste 14 ani care sunt începători (inclusiv celor care nu au studiat niciodată limba franceză) sau au cunoștințe medii și avansate. Profesorii vin din Franța și sunt vorbitori nativi. Grupele de lucru sunt mici, de 10-15 persoane, împărțite în funcție de nivelul de cunostințe de limba franceză, iar cursurile sunt îmbinate cu un program atrăgător de timp liber. De asemenea, există o componență de antreprenoriat, fiind oferite diverse prezentări și seminarii pe tema culturii de afaceri și a managementului în spațiul francofon.

Școala de franceză are loc în Moieciu de Sus, Judetul Brasov, în perioada 19 august – 31 august 2018. În taxa de participare sunt incluse cursurile, cazarea în camere de 2-3 locuri (în pensiune de 4 stele) și pensiune completă pe perioada celor 2 săptămâni (mic dejun, prânz, cină).

Ce ne propunem?

În cadrul unui proiect pe termen lung care are ca scop principal promovarea limbii și a culturii franceze în rândul tinerilor din România, ne propunem ca în perioada 19 august – 31 august să organizăm a doua ediție a Școlii de Franceză, un program intensiv de învățare a limbii franceze dedicat începătorilor și celor cu nivel intermediat și avansat (nivel A1-C1 conform Cadrului European de Referinta pentru limbi straine).

De ce limba Franceză?

  • În România există un deficit de personal calificat vorbitor de limba franceză. Companiile vor să angajeze francofoni, dar n-au de unde, conform RFI
  • Cunoașterea limbii franceze reprezintă de multe ori un atu în vederea găsirii unui job și un bun punct de plecare pentru o carieră internațională (vezi articol)
  • Franceza este și astăzi a doua dintre cele mai populare limbi străine la nivel european, fiind studiată de 34% din populația UE, conform Eurostat
  • Franța și țările francofone au un sistem universitar bine dezvoltat, iar cunoștințele de limbă franceză facilitează accesul la programele universitare, de specializare, stagii de practică în aceste țări. De asemenea, cunoștințele de limbă constituie un avantaj în momentul aplicării pentru o bursă de studiu în aceste țări (Vezi burse oferiteAuf)